ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας υλοποιεί φέτος  πρόγραμμα e-twinning. Η Τρίτη και η Τετάρτη τάξη του σχολείου μας συμμετέχει στο πρότζεκτ : ” climate change heroes” , σε συνεργασία με άλλα τρία ευρωπαϊκά σχολεία της Ισπανίας, της Σερβίας και της Τουρκίας.

Στόχος του προγράμματος είναι:

  • να μάθουμε για την κλιματική αλλαγή,
  • να εμφυσήσουμε την αγάπη για τη φύση σε όλους τους εταίρους του προγράμματος και τους μαθητές μας
  • να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας για την κλιματική αλλαγή
  • να γίνουμε πρότυπο για τους μαθητές. Στόχος μας είναι επίσης να τους παρουσιάσουμε με τρόπο που θα τους έκανε να συνειδητοποιήσουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και να αρχίσουν να σκέφτονται για λύσεις.

Για  την επίτευξη αυτών των στόχων θα πραγματοποιηθούν μαθητοκεντρικές δραστηριότητες όπου θα χρησιμοποιηθούν ενεργά εργαλεία web2.0,  θα  διοργανωθούν  εκδρομές  στη φύση και θα  προετοιμαστούν  διαθεματικές  εκδηλώσεις.

Η αίσθηση της ανακάλυψης των μαθητών θα ενεργοποιηθεί με έναν περίπατο στη φύση. Οι μαθητές θα μπορέσουν να μάθουν παρατηρώντας. Επίσης  Θα γίνουν παρουσιάσεις αφισών μέσω ομαδικών εργασιών για να προσελκύσουν την προσοχή στην κλιματική αλλαγή. Με την κατασκευή υλικών από απορρίμματα, θα τονιστεί η σημασία της ανακύκλωσης και  θα περάσουν  ευχάριστα. Θα τονιστεί η ανάγκη να αφήσουν οι μαθητές μια ανάσα φρέσκου αέρα στο μέλλον μας φυτεύοντας δέντρα. Άλλες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένονται με ανυπομονησία από τους μαθητές.

Στις παρακάτω φωτογραφίες οι μαθητές δημιουργούν αφίσες για την κλιματική αλλαγή, χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία:

α) με το ψηφιακό εργαλείο poster mywall

β) με το ψηφιακό εργαλείο camva

Τα σχόλια είναι κλειστά.