Συμμετοχή στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού ?Κάν? το ν΄ ακουστεί 2019?

Oι μαθητές της Στ’ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού  ?Κάν? το ν΄ ακουστεί 2019? με θέμα: «Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους», που συνδιοργανώθηκε από την Επιστημονική Εταιρεία ?Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο?, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Αρ. Πρωτ. 220656/21-12-2018.

Download (PDF, Unknown)

Στο ραδιοφωνικό μήνυμα που δημιούργησαν με τίτλο “Ένα παραμύθι, όλο αλήθεια…”, οι μαθητές της Στ? τάξης γίνονται οι ήρωες ενός παραμυθιού και υποδέχονται τους πρόσφυγες συμμαθητές τους στο σχολείο. Μας δίνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα αγάπης, αποδοχής της διαφορετικότητας και υποστηρίζουν το δικαίωμα κάθε παιδιού στην εκπαίδευση. Ένα μήνυμα που πραγματικά γίνεται ασπίδα στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις γονέων και πολιτών της κοινωνίας μας απέναντι στην είσοδο των προσφυγόπουλων στο ελληνικό σχολείο.

Το ηχητικό μήνυμα κλείνει με το απόφθεγμα του Αφροαμερικανού ηγέτη Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό».

Τις φωνές των παιδιών πλαισιώνουν και ενισχύουν οι στίχοι του τραγουδιού «Παραμύθι» του καλλιτέχνη Χρήστου Θηβαίου.

Συμμετέχουν οι μαθητές της Στ? τάξης: Αρβανιτίδου Ραφαηλία, Γιάτσιου Σταυρούλα-Ευαγγελία, Δάλλα Γεωργία-Ελισσάβετ, Κακαζιάνη Ευαγγελία, Καλόγηρος Δημήτριος, Κανάρης Κωνσταντίνος, Καρυούδης Δημήτριος, Μετοχαράκη Αναστασία, Μπακοστέργιου Σοφία, Μπατακόγιας Παναγιώτης, Μποταΐτης Γεώργιος, Νέμτσα Γεωργία, Ντερβίσι Ερμάλ, Παλάντζα Φαίδρα, Παπαϊωάννου Θεοδοσία, Πασάογλου Εμμανουήλ, Τασιούλας Γεώργιος, Τζελίλη Βοϊσάβα, Φούντας Αθανάσιος .

Επιμέλεια αφίσας: μαθήτρια Μπακοστέργιου Σοφία

Εκπαιδευτικοί: Χρυσομάλλου Μαρία (Δασκάλα), Μπελόγια Κατερίνα (Πληροφορικής)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.