Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΕΒΟΛ Μαγνησίας από τις Α’ και Δ’ τάξεις

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τους, οι Α΄ και Δ΄ τάξεις πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο γάλακτος ΕΒΟΛ την Τρίτη 7 Μαΐου 2019.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α΄ τάξης, στο πλαίσιο του προγράμματος Υγείας «Τρώω σωστά, είμαι υγιής» ενημερώθηκαν για:

  1. τη σημασία των γαλακτοκομικών προϊόντων στην υγιεινή διατροφή
  2. τους σωστούς τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων αυτών(π.χ. α. το γάλα πρέπει να καταναλώνεται χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σοκολάτας ή δημητριακών, β. να μην προτιμούν το επιδόρπιο γιαουρτιού)
  3. τη διαδικασία παραγωγής, με λίγα και κατανοητά λόγια για την ηλικία τους.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης, στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Ύδωρ: το νερό των αρχαίων και των νέων» είχαν επιπρόσθετα την ευκαιρία να ενημερωθούν και να παρατηρήσουν τη χρήση του νερού στη βιομηχανία και την παραγωγή προϊόντων. Συγκεκριμένα έλαβαν γνώση για:

  1. την περιεκτικότητα του γάλακτος σε νερό
  2. τη χρήση του νερού κατά την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων (π.χ φέτα)
  3. τη χρήση του νερού για την ψύξη των μηχανημάτων
  4. τη χρήση του νερού για την πλύση των μηχανημάτων αλλά και την γενικότερη
    καθαριότητα του χώρου.

Αφού οι μαθητές των δύο τάξεων ενημερώθηκαν από χημικό του εργοστασίου, ξεναγήθηκαν στον χώρο παραλαβής γάλακτος, στο χημικό εργαστήριο όπου ελέγχουν την καταλληλότητα του γάλακτος και στο δωμάτιο ελέγχου του χώρου ομογενοποίησης και εμφιάλωσης των προϊόντων.
Στο τέλος, οι μαθητές έλαβαν ως κέρασμα από ένα σοκολατούχο γάλα ΕΒΟΛ!

Τα σχόλια είναι κλειστά.