Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην ΕΨΑ, στο τρενάκι Πηλίου και στο Ελαιοτριβείο Βολιώτη

Την Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν από την Α΄ και Δ΄ τάξη του σχολείου μας οι ακόλουθες εκπαιδευτικές επισκέψεις:

  1. Επίσκεψη στο εργοστάσιο ΕΨΑ στην Αγριά, όπου οι μαθητές έμαθαν πώς μετατρέπονται τα φρούτα σε αναψυκτικά και χυμούς και για την χρήση του  νερού στη βιομηχανία
  2.  Επίσκεψη στο ελαιοτριβείο της οικογένειας Βολιώτη (ελαιόλαδο Πηλίου) στα Άνω Λεχώνια όπου οι μαθητές έμαθαν πώς η ελιά γίνεται λάδι και είδαν πώς λειτουργεί ένα ελαιοτριβείο σήμερα.
  3. Επίσκεψη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Άνω Λεχωνίων, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στον χώρο και «στον χρόνο», είδαν τα βαγόνια του «Μουντζούρη», τον Σταθμό και πληροφορήθηκαν για την χρήση του τρένου και την συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου παλιά και τώρα.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Ευέλικτης Ζώνης: «Τρώω σωστά, είμαι υγιής!» (Αγωγής Υγείας) της Α΄ τάξης και «Ύδωρ: το νερό των αρχαίων και των νέων» (Περιβαλλοντικό) και « Ήθη και έθιμα του τόπου μας» (Πολιτιστικό) της Δ΄ τάξης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.